Prijzen en Kosten Plafond Verlagen

Metal Stud Plafond

Bekijk hieronder onze prijzen en de kosten voor verlaagd plafond plaatsen

Prijzen en Kosten Verlaagd Plafond Plaatsen

Bij het verbouwen, verhuizen of opknappen van uw woning of bedrijf kan het nodig zijn om een plafond te verlagen. Wellicht wilt u isolatie aanbrengen voor een beter binnenklimaat, verlichting laten plaatsen of kabels wegwerken. Een verlaagd plafond kan in vele gevallen een uitkomst bieden. De prijs die u betaalt voor het verlagen van uw plafond is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is er de afwerking, het oppervlak en de kosten voor de vakman. De totaalprijs wordt onderverdeeld in materialen en arbeidsuren. De volgende tabel geeft hier een indicatie van, inclusief BTW. Wanneer u precies wilt weten wat het voor u kost om een plafond te (laten) verlagen, dan kunt u het beste overgaan tot het opvragen van offerte bij verlaagdplafondplaatsen.nl.

Prijstabel Verlaagd Plafond Plaatsen

Kostenpost plafond verlagenGemiddelde prijs
Materialen (gipsplaten, metal stud profielen)€15 – €25 per m2
Glaswolv.a. €5,50 per m2
Stucwerk€17 – €20 per m2
Uurtarief vakman€32 – €45 per uur
Uurtarief schilder€35 – €45 per uur

Kostentabel in Euro per eenheid verlaagd plafond aanbrengen

ActiviteitOmschrijvingEenheidKosten
Excl. BTW
Plafond aanbrengen, gipskartonplaat, dik 9,5 mm, inclusief alle materialenTot 5 m2 oppervlakte opstartkosten van € 175,00m255,00
Circa 10 m2 oppervlakte opstartkosten van € 75,00m250,00
Circa 25 m2 oppervlaktem247,00
Circa 50 m2 oppervlaktem245,00
Meer dan 50 m2 oppervlaktem243,00

Kosten
Uitgangspunt 
Alle kosten in deze tabel met de onderliggende kostenberekeningen in de specificaties zijn gebaseerd op de omschrijving en uitgangspunten, die bij deze tabel staan. In de kostenberekeningen is uitgegaan van uitvoeringstijden voor de werkzaamheden en van de bruto prijzen voor de materialen en producten.
Er is uitgegaan van kleinschalige bouw en dat men de verschillende onderdelen van een traditioneel plafond in het werk aanbrengt.
De kosten zijn steeds per eenheid uitgedrukt.

Kosten exclusief
De kosten zijn exclusief steigerwerk, veiligheidsvoorzieningen, materieelgebruik, transportkosten, afkomende materialen en stortkosten.

Techniek en uitvoering
Metal stud plafond
Metal stud plafond bestaat uit een draagsysteem van metalen profielen en gipskartonplaten, die samen een naadloos gesloten plafond vormen. Afhankelijk van de bouwsituatie kan gekozen worden voor verschillende draagsystemen (afhankelijk van de eisen).

Plafonds met brandwerende beplating aanbrengen volgens de voorschriften van de brandweer en de richtlijnen van leverancier.