• Maak een Afspraak: +31 (0)6 23 06 33 80

Verlaagd plafond – Alleen maar voordelen

Wat is verlaagd plafond?

verlaagd plafond inbouw spots

verlaagd plafond inbouw spots

Een veel gebruikte andere benaming voor verlaagd plafond is ook vals plafond. Een verlaagd plafond wordt gemonteerd aan de zijmuren en het bestaand plafond. Er wordt een nieuwe draagconstructie gemaakt die bestaat uit metalen profielen of houten regelwerk. Tussen het oude plafond en de nieuwe constructie worden vervolgens leidingen en eventueel isolatie aangebracht. Eens alles netjes weggewerkt zit wordt de afwerking geplaatst. Voor de afwerking van een verlaagd plafond gebruiken wij vrijwel altijd gipsplaten, maar er kan ook hout en vezelplaten voor gebruikt worden.

verlaagd plafond woonkamer

verlaagd plafond woonkamer

Waarom voor verlaagd plafond kiezen?

Een verlaagd plafond is ideaal om de ruimte te isoleren tegen geluid en kou en warmte. Bovendien kunt u dankzij het verlaagd plafond ook besparen op stookkosten. Warme lucht heeft namelijk de nare eigenschap dat het opstijgt. De warmte in een woning bevind zich dus tegen het plafond in de kamer. Hoe lager het plafond is, hoe dichter de warmte dus bij de mensen is. Met een verlaagd plafond wordt de warmte namelijk naar beneden gedrukt en is de temperatuur sneller aangenaam. Er hoeft namelijk minder m3 verwarmd te worden en hierdoor zal de rekening van de stookkosten dus ook aanzienlijk verlagen. Bovendien kan een goed geïsoleerd plafond ervoor zorgen dat het naast warmte behoud er ook minder geluidsoverlast in de woning is. Wonen er bijvoorbeeld mensen boven u of spelen de kinderen altijd boven, dan kan het in sommige woningen erg gehorig zijn. Door het verlaagd plafond te voorzien van isolatie materiaal wordt geluidsoverlast direct beperkt. Hiernaast zorgt een verlaagd plafond ervoor dat kabels netjes weggewerkt worden zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Om het plafond helemaal af te werken, kunt u er meteen voor kiezen om verlichting naar uw wens in te bouwen. Deze inbouw spots kunt u zelf uitkiezen bij een winkel.

De voordelen van een verlaagd plafond door ons te laten plaatsen:

  • Bespaar op stookkosten
  • Minder geluidsoverlast
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Snelle levering
  • Gunstig geprijsd

Wilt u uw plafond laten verlagen door een erkend bedrijf? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wij hebben al veel soorten plafonds verlaagd en weten daarom precies hoe we met de hoogste kwaliteit producten uw plafond kunnen verlagen tegen een gunstige prijs.